Crossmediale storytelling -

Podcast: ‘De Bunker’ genomineerd voor NTR Radioprijs 2015

De documentaire over mijn overleden grootvader (1926-2014) is genomineerd voor de NTR Radioprijs 2015. De podcast wordt bovendien 23 augustus uitgezonden in het Radio 1-programma RadioDoc. De Bunker vertelt het verhaal van mijn grootvader, een man met hart voor de politiek en de Friese taal. Daarom is er ook een Friese versie te beluisteren. 

‘De Bunker’ vertelt het verhaal van mijn vorig jaar overleden grootvader, een man met hart voor de politiek en de Friese taal. Als wethouder van Grou had hij een opvallend privilege: bij een natuurramp of een nucleaire aanval mocht hij wel, maar zijn vrouw en kinderen niet in de schuilbunker die aan de rand van het dorp was gebouwd. De bovenstaande versie wordt op 23 augustus vanaf 21.00 uur uitgezonden op Radio1.

Genomineerden 

Het laatste nieuws over de NTR Radioprijs is te volgen via de Facebookpagina en de website van de NTR. Beluister de andere genomineerde documentaires via Soundcloud.

Friese versie

Ook Omrop Fryslân besteedt aandacht aan de documentaire. Voor dat medium maakte ik een Friese versie van de documentaire. Een aangepaste versie van het onderstaande verhaal is in september te beluisteren.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply